lauantai 18. lokakuuta 2014

Protein pancake - start of the day

Tiedän, että sadat ja taas sadat bloggarit ovat kirjoitelleet tällaisen samanlaisen reseptipostauksen, eli en ole suoranaisesti cutting edge/ askeleen edellä, vaan halusin lähemmin tulla kertomaan oman mielipiteeni tästä ko. reseptikokeilusta! En nimittäin yhtään ihmettele että sitä on hehkutettu, nimittäin tosi hyvin toimii tuo kananmunan sekä banaanin yhdistäminen. Ei tule hinnaltaankaan kalliiksi kun ostaa raaka - aineet kotiin, itse käytin simppelisti vain yhden banaanin, kaksi kananmunaa (en jaksanut eritellä keltuaista pois) sekä vähän kaakaojauhetta ja loraus maitoa. Tosi hyvänmakuista tuli! Lämpimimmät suositteluni siis proteiinipannukakkujen kokeilulle. Kertoilin silloin kesällä joskus ( joka juuri nyt tuntuu vain kaukaiselta muistolta) miten kananmunat sopivat erilaisiin aamiaisresepteihin tosi hyvin, silloin miksasin ne perunalla ja paprikalla ja tein suolaisen tortillan aamiaiseksi. Tämä on tällainen 'sweet meets salty' - kind of aamiainen, mutta sanoisin että banaani vie kyllä makuvoiton ja maistuu siinä eniten makeus loppupeleissä. Tähän siis ei kannata mitään suolaa lisäillä, lähinnä sokeria, mutta suosittelen nauttimaan sen tuollai non - flavour - naturellina, silloin se on parhaimmillaan.


Plussaa: jos kotoa löytyy tuoreita mustikoita ja/tai mansikoita sekä ainekset suureen maitokahviin, on setti niin sanotusti sinetöity ja vatsa pysyy kylläisenä kauan! ( haha, puhun tuohon 'jos löytyy' tyyliin puhtaasti siitä syystä, että opiskelijan näkökulmasta edes se maito ja kumppanit ei aina ole itsestäänselvyys, ja aamupalani ei läheskään aina ole näin prameita, viikonloppusin on kun on aina hieman enemmän aikaa saada tuo kasaan!)

Ps. oikeastaan nuo ainekset tulisi ensin laittaa blenderiin ennen pannulle kaatamista, mutta taas,  opiskelijan keittiötarvikkeet kun ei ihan niihin ulottuvuuksiin yletä niin pilkoin vain banaanin viipaleisiin ja heitin pannulle, hyvin toimi! (halukkaat voivat lisätä tähän vielä fitnesspulvereita, mutta niistä en henk. koht. välitä, banaanissa ja kananmunassa on mielestäni tarpeeksi luontaistakin protskua.)

Nyt hyvää viikonlopun jatkoa, kuten aiemmin kertoilin tulen aina välillä postaamaan kun siltä tuntuu, nyt on suht. kiireiset ajat kyllä ja käyn kouluprojektin kimppuun tämän julkaistuani! :) Ensi viikolla mennään trendiyritys-visiitille Nottinghamiin joten varmasti ehdin julkaista sieltä vähän kuvamateriaalia - nyt maanantain deadlinen jälkeen suurin osa projekteista palautetaan juuri ennen joululomaa, mutta se ei suinkaan anna lupaa hölläilylle, aika menee äkkiä ja taustatutkimuksiin ei voi koskaan varata liikaa aikaa :) Katsotaan milloin teen paluun blogiin - hyvää jatkoa kaikille!

//My protein pancake - breakfast for this morning. I know, the internet is filled with various recipes around this - just wanted to tell on the base of my own experience that I really liked it! (tried it for the first time today) You don't necessarily need anything else than a frying pan, one banana, two eggs & some cocoa powder and a touch of milk. Fresh blueberries and/or strawberries is a valuable added bonus! :) As i wrote in the summer, eggs is a magical raw material as it can be used for various and again various different breakfast recipes - sweet and indeed salty. 

As I said earlier this month, I will most certainly try to post whenever I have a topic and some time (with time being the biggest issue for non-posting). Next week we have a big project deadline one and then later that week we will go to Notthingham, from where I hopefully get some pictures taken to show here! Haven't been there before so it's quite exciting to go on a research trip. Let's see when I'm back again - until that, have a good time!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...