sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Confirmation de réservation - Christmas time in Paris!

KUVAT PINTEREST

Kirjoittelin jonkin aikaa sitten Pariisi - aiheisista suunnitelmistani kun joululoma koittaa ja voin nyt ilolla vahvistaa, että tämä reissu tulee tapahtumaan ajankohtana 13-16.12 2014! Tämä suunnitelma on enään paluulentolippua Suomeen vaille sinetöity (tai sitten ei jos en lentäisikään sinne tänä vuonna.. haha, no ei, tottakai menen kotiin jouluksi, ja tätä julkaistessani sekin lento on varattu).

En voi vieläkään uskoa, että tämän vuoden loppuun mennessä olen nähnyt sekä Pariisin että Shanghain. Tuntuu jotenkin epätodelliselta nähdä kaksi niin vaikutusvaltaista suurkaupunkia saman vuoden sisällä, mutta on siihen uskomista, kun nyt lusikkani tähän soppaan jo työnsin! Nyt sopii toivoa vain lunta tuohon ajankohtaan, nuo ylläolevat kuvat pinnailin Pinterestissä hieman inspiraation vuoksi ja ne osoittavatkin sitä maisemaa mitä mieluiten Pariisissa kokisin, vaikka toki kaupunki ilman luntakin on ihan unelmien täyttymislistalla! Englannissa on ainakin nyt jo aika kylmä, eli tämä voisi hyvinkin enteillä kylmää joulukuuta ja tosi hyvällä tuurilla pientä lumipeitettä Pariisiin. Ja nyt matkaani on reilusti alle kaksi kuukautta, mikäs sen parempaa!

Nyt kyselisin tai pyytäisin Pariisissa käynneitä jakamaan omia suosikkivinkkejään kaupunkiin! Mua kiinnostaa kaikki kultturelli, kuten kaikki nykytaiteen museot ja galleriat yms. mitä kaupunki tarjoaa, ja tietenkin vintage - aiheiset putiikit ja alueet, katedraalit (rakastan hiljaisuutta ja joulutunnelmaa) sekä kivat kuppilat ovat mieleeni. Turisteista parvelevat nähtävyydet (tietty Eiffeltornia lukuunottamatta) eivät niinkään ole kiinnostuksen kärkisijoilla - sen sijaan haluaisin mielummin kokea sitä aitoa paikallista elämää, vähän niitä katuja & kulmia kuin Midnight in Paris - leffassa. Noita kuvia Pinterestissä katsellessani tuli mieleen, miten upea ja vanha jokin paikka voi olla. Kaikki, metrokylttejä myöten, on kuin suoraan menneiltä ajoilta. Kuin aikamatka kauas taaksepäin ajassa, pois hetkeksi tästä hektisestä digitaaliajasta. Jos joltakin on jäänyt huomaamatta, mussa taitaa asua pieni old time dreamer. Olen hieman erilainen nuori! :D Odotan ehtiväni hyvin tekemään kaikkea ja paljon muuta siellä ollessani (vielä joululahjojen ostamisen lomassa...) toki pitää olla optimistinen!:)

Ainiin, ja jos joku on kiinnostunut niin valitsin hotellikseni Mama Shelterin, näin Britannian Ellessä suosituksen tästä ja kun huomasin edullisen hinnan yhdistettynä suht. laadukkaan näköiseen paikkaan, valitsin pitemmittä etsinnöittä tämän. Voin nimittäin todeta, että Pariisin loputtomassa valikoimassa lompakko-ystävällisen ja laadukkaan asutuksen etsiminen todella saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia, varsinkin ilman minkäänlaista suositusta, joten suosittelen lehtien tai vaikkapa lifestyle-blogien selaamista heti kättelyssä niin säästyt tältäkin vaivalta & ajannäöltä. Kukaan ei halua ylimääräisiä harmaita hiuksia :)

//So, I am happy to announce that my previously planned and long-term dream about exploring Paris at Christmas is becoming a reality, the trip is booked and I stay there from 13-16.12! I cannot believe, that by the end of 2014 I've experienced both Shanghai and Paris in one year, two highly influential and beautiful major cities. I just hope from the bottom of my heart that I see snow on the ground during my short stay in Paris, although I can't say that in case this doesn't happen it would totally ruin my trip - of course seeing Paris is already a dream come true, just a little snow would be the icing on the cake! Whilst I was Pinning those images above on Pinterest, I couldn't stop admiring how old and charming everything in Paris seems to be...I mean everything, even the underground station signs! It's truly like a total journey back in time. I think a little old time dreamer lives inside of me - I am a bit old school in that sense, so that's why I think this is a perfect destination. 

But now, any tips, do's and don'ts and go-to-places in Paris - I am more than delighted to receive these! Haven't been there before so any recommendations at all on art galleries, cafés, vintage shopping etc., cathedrals (yes, I love the silence) and tips on non - touristy, cute neighborhoods would be more than welcome. I still assume I have time with everything during two full days, apart from buying all Christmas presents. Positive thinking :D

And finally btw, In case someone is interested, my accommodation choice in Paris is Mama Shelter (spotted a recommendation about it in British Elle, and after seeing the website I thought I give it a shot - looked good in terms of price vs. quality). I mean - it is almost impossible or at least very time consuming to find good standard and affordable accommodation in Paris without any recommendations at all (in my opinion).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...