perjantai 29. elokuuta 2014

The fault in our stars
Voisin tänään perjantain kunniaksi jakaa vähän leffavinkkiä, jos jollain on sellaisia suunnitelmia viikonlopuksi. En oikeastaan ole leffafriikki, katselen niitä silloin kun eteen sattuu tai korviin kantautuu tieto jostakin hyvästä. Ylipäänsä olen aika kaikkiruokainen sitten sen genren suhteen, ainut kriteeri on että leffan on oltava Hyvä isolla H:lla (tästä kertoo jotakin se, että nyt hiljattain katsoin tämän josta kirjoitan, ja ennen tätä Wolf of Wall street, eli pieni erotus näissä)

Tämä kyseinen siis oli tosi kaunis tarina, siksi halusin oikein erikseen mainita sen täällä. Ensin suunnittelin kirjan lukemista, mutta kun näin sen lasten/nuortenhyllyssä kirjakaupassa ajattelin, että olen hieman liian grown up siihen stoorin tyyliin, mutta koska olin kuullut itse elokuvasta puhuttavan paljon hyvää, päätin katsella pätkän.

Joka ei ihan pätkä tosin ollut, vaan kestoltaan hieman yli 2 h ja melkein koko ajan enemmän tai vähemmän surullinen, joten herkät ihmiset varatkaa nenäliinoja siihen karkkipussin viereen. Tämä välitti mielestäni hyvin sanomaa siitä, että elämä on tässä ja nyt ja kuinka pahalta asiat vaikuttaisivatkaan, ne voivat aina olla huonommin. Tämän tulisi nähdä kaikki nuoret ihmiset, sillä se kertoo sen ikäluokan elämänvaiheesta. Erilaista oli myös se, että vakavat aiheet olivat väritetty hauskalla huumorilla, joka ei tosin poistanut sitä surullisuutta mutta teki elokuvasta astetta kepeämmän.

Lue elokuvan kuvaus ja näyttelijätiedot IMDB:stä, jossa tämä on rankattu melko korkealle, 8,2. 

I wanted to give a movie recommendation, just in time for Friday! I am actually not much of an movie freak - I only watch some every now and then. I always make sure in advance that it is a good movie, and it's just the same with books. I don't just walk into the video rental and pick something because I feel like watching a movie - It really has to be a good one.

And this one was. That's why I wanted to share a recommendation of the movie here as well. First I planned on reading the book, but then I saw it in the kids department and thought it is more of a kid-teenager kind of book. However, I've heard a lot of good reviews about the movie. 

This movie was an eye-opener and above all a beautiful story. It did tell that life is here and now, and a serious subject was flavored with a touch of humor. I think every young person foremost should see this movie. It delivers a message that how awful things seem to be, they can always be worse. The rough part was, that this was just over 2 hours long and sad pretty much all the way through, so If you're a sentimental person like me, I recommend a packet of tissues next to the bag of candies :D

Read the full plot and cast at IMDB, where this movie by the way scored a high 8,2.

//Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...