keskiviikko 20. elokuuta 2014

Ready, steady..Olen hyvissä ajoissa liikenteessä, itseasiassa jo lähtökuopissa kohti kuukauden päästä alkavaa kolmatta ja viimeistä lukuvuotta Englannissa. Miten kesä aina valuu näin äkkiä ohi? Ensi tuntuu kuin ikuisuus olisi edessä toukokuussa, mutta sitten kuinka ollakaan, on jo alle parin viikon päästä syyskuu.

Myöskin ihmettelen tätä kirjoittaessa, miten nämä kaksi mennyttä opiskeluvuotta voivat jo olla takanapäin. Kun aloitin, kauhistelin aavistuksen; onko 3 vuotta liian pitkä aika, tuleeko se menemään tosi hitaasti? Vastaukseni tähän on nyt, että ei ole, jos olet valinnut tasan oikean alan. Kun draivi opiskeluun ja siinä onnistumiseen on kova, sanoisin että olet innokas oppimaan lisää vaikka monen lisävuodenkin ajan.

Just under one month, and I will be back in the university life in England for the last time. How does the summer always pass too fast?

Actually, I am quite excited to return. I can't still believe, that two years has gone and only one to go. When I started back in 2012, I was a bit concerned, how long 3 years will feel like. But at the end of the day - is it such a long time in the scale of a lifetime? No, it truly isn't, especially when you study the right thing.

When you're abroad, you can realize better than ever, that this period of time only flies by. Considering how many years we work compared to how long we study - it really is a short time. I also want to finish my studies as quickly as possible - when you have the opportunity now, why extend it?Sanoisin, tai olen itse sitä mieltä että kaikki opiskelu on aina kotiinpäin. Sen kliseisen elämänkoulun lisäksi on todella arvokasta omistaa myös muunlaista koulutusta ja mitä nuorempana sen hankkii ja miten nopeasti sen päättää, sen pidempään sitä pystyy hyödyntämään ja oivaltamaan, missä tätä tietoa voisin käyttää.

Vaikken pystykään ennustamaan, missä olen vuoden päästä tähän aikaan, tämä epätietoisuus ei lainkaan pelota, päinvastoin se innostuttaa kun tiedän, että se tulee olemaan tällä omalla valitsemallani uratiellä. Mikä ikinä muodin bisneksen työ kiinnostaa eikä omayrittäjyys ja siihen liittyvät yhteistyöt ole lainkaan poissuljettu. Niitä voi harjoittaa vaikka päivätyön ohella. Tämä mun opiskeluala on kasvava, ja koskaan ei voi tietää minkälaisia mahdollisuuksia tiellesi sattuu eteen.

 Minkälaisia uuden alun tai uuden jatkon suunnitelmia sinulla on tälle syksylle? Voin sanoa, etten kolme vuotta saati neljä vuotta sitten tiennyt ollenkaan. Yleensä kyllä ne omat jutut hahmoittuvat päässä pikkuhiljaa. Kun 19-vuotiaana en voinut kuvitellakaan hakee opiskelemaan heti koulun päätyttyä, tiesin ainakin paljon paremmin jo 21-vuotiaana, mitä mahdollisesti haluan. Tämä ko. vuosi silloin olikin se aika, kun päätin minne haen ja mihin haluan fokusoitua. Tätä edelsi myös kova etsiminen ja halu ottaa asiasta selvää.

Vaikkei kukaan pysty sinulle kertomaan, mitä sinun tulisi elämälläsi tehdä (toki muut voivat heittää toiveita puolestasi, mutta muista että loppuratkaisun pallo on aina omissa käsissäsi.) Niin tähän voin vain sanoa; että kun viimein oivallat ja löydät sen oman juttusi, tunnet sen kyllä.

Ei muuta kuin inspiroivaa keskiviikkoa:)

At the moment, I can't predict where I will live & work next year at this point of time. The unsureness however isn't worrying me at all. At least I know for sure, that this branch is exactly where I want to be - for the rest of my life. Whichever job I'll do within the fashion business, will definitely be one I will enjoy to it's fullest. You never know what kind of opportunities will come your way.

What kind of plans do you have for this autumn? Three years back, I have to tell you I had no clue. Or more specifically, I started to realize it, yes. I wrote my blog and knew I wanted to pursue my education in fashion, because in my opinion education really is the mother of all knowledge. When you combine it to traveling, I think that's the most awarding life-school.

I know it can be daunting to figure out what to do in life - what's your educational or work path to go down. Even though no one can figure that out for you, all I can promise is that when you do figure out what you want, you feel it. You do! Don't give up, even though the figuring out may take time.

Have a inspiring Wednesday!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...