tiistai 29. heinäkuuta 2014

Searching for the next book


Olen tänä kesänä tai itseasiassa jo kevään aikana päässyt kirjojen lukemisen maailmaan. Ajattelin ennen, että kirjat jollain tavalla vaativat sellaista ikuista aikaa jotta ne saa valmiiksi ja täten nonseleerasin kokonaan sen maailman ja keskityin aikakauslehtiin. No, sain huomata, että eihän se näin kumminkaan mennyt, vaikkakin mun ekan kirjan, erään rikosjännärin lukemiseen menikin pari kuukautta, tämä koska aloitin sen silloin, kun oli vielä koulukiireitä (ja kyllä, laiskuuttani sen lukemiseenkin meni sitten vähän enemmän aikaa).

Nämä kaksi yllänäkyvää kirjaa sen sijaan ei sekoittanut pakkaa, vaan ne sai minut jäämään kirjoihin koukkuun. Luin ensin Elizabeth Gilbertin 'massakirjan' tai ainakin massasuosion saavuttaneen bestsellerin Eat, pray, love pokkarin ( ei, en ole nähnyt elokuvaa ennen kirjan lukua) :) 


Kirja oli mukaansatempaava, hauska ja opettava, ja sen pitäisi mielestäni lukea kaikki elämän irtiotoista ja rohkeasta yksinmatkailusta kiinnostuneet ihmiset. Kirjan päähenkilö Lizhän oli kolmekymppinen kun hän vasta tajusi, että hetkinen, tätä en halua elämäni olevan, ja otti ja lähti jo näihin legendaarisiin 3 i:n maihin etsimään itseään: Italia, Intia ja Indonesia.


Sitten päästään toiseen kesän aikana lukemaani opukseen, tämä on sitä enemmän kuin stoorikirja ja voin sanoa etten oikeastaan kesäksi jättänyt bisnesopintojani ihan unholaan kun tämän luin (voin sitten kehua opettajille ja vinkata muille kurssikavereille, kätevää)

Lean In - Naiset ja menestymisen tahto. Toinen mahtipontiseen suosioon ponnahtanut kirja, jonka kaikki naisyrittäjät, opiskelijat ja yksinkertaisesti uralla menestymiseen ja ylöspäin kipuamiseen pyrkivät naiset pitäisi lukea. Pitkälle yli 200 sivua kullanarvoista tietoa naiselta, joka tietää mistä puhuu - Sheryl Sandberg on Facebookin operatiivinen johtaja. Valmistuttuaan Harvard School of Busineksesta hän on työskennellyt niinkin vaikutusvaltaisissa firmoissa kuten McKinsey & Companylla, Googlella ja näiden lisäksi Yhdysvaltain valtiovarainministeriössä.


Tällä hetkellä etsin uutta kirjaa luettavaksi. Jos jollain on antaa vinkkejä, otan mielelläni vastaan. Olen hyvin kaikkiruokainen kirjojen suhteen, pääasia on se että siitä oppii jotakin uutta (en mielelläni lue ns. hömppäkirjoja). Kun siihen projektiin kerran ryhtyy, haluaa mielellään sen avartavan maailmankuvaa hieman! :) Tätä voin nimenomaan noista yllänäkyvistä kirjoista sanoa.

Lisäksi haluan kai innostaa ihmisiä lukemaan enemmän kirjoja, jos siellä on muita jotka tunnustaa olevansa samanlaisia skeptikkoja kuin minä ennenkuin pääsin mukaan tähän maailmaan. Sanoisin siis, ettei kirjojen lukemisesta ole ollut omalla kohdallani muuta kuin hyötyä, silloin kun tarkalleen valikoit ne oikeat, itseäsi kiinnostavat helmet! :) juuri se palava kiinnostus kirjan aiheeseen on kaiken A ja O. Eikä sille kirjalle tarvitse omistaa kaikkea vapaa - aikaansa - minulla meni kolme viikkoa per kirja, kun ammensin niille aikaa milloin aurinkotuolissa, milloin ennen nukkumaanmenoa. Kirjasta näkee myös usein kannesta ja kuvauksesta, onko se lukemisen arvoinen. Usein myös muiden arvostelut voi auttaa - minä turvauduin näissä kirjoissa siihen, että ne olivat jo valmiiksi suosittuja, joten mönkään valinnan suhteen ei voitu mennä.

//I've been reading books this summer - would never have thought even one year ago that this is possible! But it is, i realized nothing really is better than a good book - in the sun, before bedtime - anywhere you want really. I read the bestseller by Elizabeth Gilbert, Eat, Pray, Love (no, haven't seen the movie yet!) and Sheryl Sandberg's lean in - Women and the Will to lead. I learned a lot from both of them - Eat, pray, love learned a lesson that it's never too late to do what you ever wanted in life on your own, whereas Lean in was more than helpful for my starting career after graduation from university in the world of business.

I want to encourage people to read more books, if you are a book - sceptic that I used to be - it is not something for nerds, it can be a really learning life-lesson. I used to think it takes a hell lot of time to read a thick book, but I realized that when you have the time, why not, and read both those interesting books in about 3 weeks. If anyone have a good book suggestion for me, let me know, since I'm searching for my next piece of reading! A book can either be good or it can be bad - i normally see from the summary and cover, if it is worth to read.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...