lauantai 14. kesäkuuta 2014

Simple and quick breakfast
Luen paljon erilaisia reseptejä, tykkään suunnitella ja laittaa niitä sivuun tyylillä "tämän minä teen tällöin ja tällöin", muun muassa uusimmassa Ellessä oli raikkaita drinkkireseptejä, joita voisi kokeilla kesän illanistujaisiin.

Tässä tosin vähän muuta kuin drinkkiä, toinen ääripää suorastaan nimeltään aamiainen. Löysin ihan lähipäivinä Julia Toivolan blogista tämän reseptin, herkulliset kananmuna-muffinit. Resepti kaikkeudessaan oli niin helppo ja nopea, että ajattelin nyt lauantai-aamuna (tai päivällä herättyäni) että nyt ei käy mitkään 'en jaksa' tekosyyt, vaan ryhdyin hommiin kun kotoa löytyi sopivat raaka-aineet.

Ainekset joita itse käytin:
4 munaa
fetaa
1 mini suippopaprika

Vispasin munat kulhossa kuohkeaksi ja lisäsin hieman suolaa ja pippuria. Vispattuani hetken kaadoin "taikinan" paperiarkkeihin ja siirsin ne vielä silikonivuokaan. Tämä taikina ei sinällään nouse paljon joten sen voi kaataa hieman puolivälin ylikin paperiseen muffinivuokaan - silikoniarkki pitää taikinan kasassa levittämättä sitä pellille, sillä se on aika liukenevaa sellaisenaan.

Ripottelin joka muffinin päälle hieman paprikanpalasia sekä pari palaa fetaa ennen uuniin laittamista (20 min/175 c.) Lopputuloksena huikea aamupala/brunssi, söin noita viisi itse kun ne ei ollut mitään kovin isoja, jos nyt monelle kokkaa niin suosittelen käyttämään enemmän munia, noin 6-10 jopa!

//This is such a delicious breakfast recipe, perfect for relaxed weekend mornings. All you need is a few eggs (i used 4), some feta cheese and a sweet red pepper. Mix the eggs in a bowl and add some salt and pepper of your choice. Use a silicone muffin tray to keep the egg-mix together, I also used paper ones just in case. Since this mix won't rise much in the oven, you can fill it almost to the edges of the paper cup. Add the ingredients of your choice (in my case 1 mini pepper in bits and some feta) and prepare in the oven for 20 minutes / 175 c. fan). 4 eggs won't make the cakes so big so I had 5 of these... don't know if it was my hunger or the fact they were a success :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...