lauantai 22. maaliskuuta 2014

When Searching for real treasures

Henkilökohtaisesti, mulle eniten iloa tuottaa se, kun ostaa jotakin vähän tavallista uniikimpaa. Muistat sitä vaatekappaletta tai kenkäparia katsoessa heti, mistä sen ostit ja millainen oli ostokokemus. Jo ennen matkaani oli selvää, etten suuntaa suosituille kopio-markkinoille - ei mun pala kakkua. Ensinnäkin, en tykkää tinkiä (mutta se tulee tietty luonnosta jos joutuu tinkimään, mitä tapahtuu Kiinassa väistämättä.) ja toisekseen, on ahdistavaa kun sun kimpussa ollaan kokoajan, yritetään myydä sitä ja tätä ja vielä ylihintaan, ja lopulta saatat ostaa kaikkea ns. turhaa koska tarjontaa on niin paljon ja kukapa ei halua feikki rolexia, feikki balenciagaa ja feikki converseja. Lista on niin loputon että lopulta olet siellä rahaa tuhlannut yhtä paljon kuin tuhlaisit johonkin kestävään ja uniikkiin.

Joten keskityin pieniin vintageyrittäjiin shoppaillessa, ja löysinkin eräät ihanat kengät vintage markkinoilta erään hienomman ostoskeskuksen alakerrasta. Ne nähtyäni ajattelin, että hetkinen, enhän mä tällaisia tule nyt mistään löytämään ihan heti, ja tykkään enemmän brändistä made in italy kuin made in china;) Myyjän,stylisti Ilenian kanssa juteltiin tovin ja hän sanoi käyvänsä Italiassa säännöllisesti hakemassa lisää inspiraatiota ja kenkiä. Tässä kyseessä siis uus-vintagea, eli kenkiä ei ole ennen käytetty, ne on vain valmistettu kestävämmin vintage-tyyliin.

//I find personally the greatest joy in buying something truly unique. In China, it is easy to find things that are not - meaning the copy-power-things. The simply reason why I like unique items so much is that you remember instantly when watching the item, where you bought it from and how the experience was. This is why I did not visit the copy-market in Shanghai, i rather focused on small, independent and cute boutiques. For instance, i found these gorgeous new-vintage shoes at the Vintage Flea Market, located downstairs at Xintiandi Mall. I talked with the Stylist Ilenia for a while, and found out that these shoes are carefully hand-picked and brought from Italy. I like the fact that the label says "Made In Italy".


Can you resist..?Vintage Flea Market löytyy tarkemmin Xintiandi Style-ostoskeskuksen alakerrasta. Näytteille-asettajat vaihtuvat viikottain. Kenkien kokoaikainen liike löytyy osoitteesta No 23. Jianguo Xi Lu, Xuhui.

//Vintage Flea Market, Xintiandi Style. The stolls changes on a weekly basis. Ilenia's permanent shop is located at No.23, Jianguo Xi Lu, Xuhui.Seuraavaksi, tässä kyseessä liike nimeltään Utau ( Fashion/Photo/Coffee) josta mulla oli nyt jälkeenpäin hyvin vaikea löytää netistä mitään infoa, saatan olla eka länsimainen hyvinkin joka liikkeestä tekee reportaasia. Uskallan epäillä, että tämä liike on avannut ovensa aika hiljattain. Kyseessä siis kahvila-muoti-yhdistelmää, joita oli Shanghaissa tosi paljon. Kätevää näissä on se, että voit yhdistää molemmat ja saat ostokokemukseen jotain hieman erilaista. Tykkäsin todella paljon tämän liikkeen puu-harmoniasta!

//Next we have Utau, which I was struggling to find information about now afterwards online, might be the first person from the west to report about this shop. I am quite sure that the shop has opened quite previously. This nice coffee-photo-fashion combination offered some amazing fashion items! I also liked the tree-harmony of the boutique cafeteria.Siellä se mun takki roikkuu. Oon ihan myytyä naista, kun löydän tällaisia taivaita. Jos käyn ketjuliikkeessä, voi yhdellä "katson pois ja unohdan" kokeilulla lähteä liikkeestä hyvin ulos ostamatta mitään, mutta sitten näissä tilanteissa sen saman teko on vaikeaa, jollei täysin mahdottomuus allekirjoittaneelle.

//There it is....the coat seen in the last post. I just can't get over seeing treasures like these - If i go to a high-street retail, I can just look away and quite quickly forget what I've seen, as for these - that won't work.Utau, Xuhui District, No.36 Tai An Road West.


Tämä luova tila oli täydellinen lounastauolle! Katsokaa näitä paikkoja - siis voisin (jos asuisin Shanghaissa) nappaa läppärin mukaan ja työskennellä tuolla aamusta iltaan. Siellä kyllä ideat tulvivat! (kyllä, vaihtaisin hetkenä minä hyvänsä tuon takaisin tähän opiskelijaboksiin.)

//Perfect creative restaurant-café for enjoying lunch. I loved so much all the variety in these creative places that Shanghai offered. Would work there from day to night if i lived in the city! And yes, would change my small student room to that,anyday, for sure.


Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä luvassa kuvia Annata Vintage-ihanasta pienestä puutarhaliikkeestä, jonka löysin aiemmin Vintagemarkkinoilta saadun suosituksen ja käyntikortin avulla. Tämä oli aitoa retroa ja huomasitkin, miten tämän päivän trendit näkyivät siellä 40-luvun ja ylöspäin vaatteiden seassa. Annata oli löytänyt noin vuosi sitten avattuaan liikeen The Great Gatsby - aiheisia vintage-vaatteita ja hattuja, jotka myivät hyvin nopeasti. Liikkeessä on ihana pieni puutarha, jossa nautittiin teekupposet. Liiketila oli niin sopiva tälle liikkeelle, vanhassa kiinteistössä jossa charmikkaat ovet ja ikkunat.

//And then the last but not least vintage heaven, Annata Vintage, lovely small old time house-shop with a great garden. The real retro paradise - and you could see how the fashion today was hanging in it's original style on the walls and stolls of this shop. Annata opened about a year ago, and back then she found some Great Gatsby styled vintage, which was an immediate success. We enjoyed tea in the lovely garden - just a great place to spot vintage and get a great experience watching the old charmy doors and windows.Huomaa vinyyli!
//Notice the vinyl


Annata Vintage, No. 23, 316 Jianguo Xi Lu
Shanghai, Xuhui
(Upstairs Ilenia's shop, the items I found at Vintage Flea Market)

(keep walking into the "alley" even though it feels like being on someone's property, and you will very quickly find this amazing place)


Sain ihanana lahjana valitsemani mekon liikkeestä, joka tulee taatusti näkymään asukuvissa kesällä ja varmasti jo keväällä:)

//I was gifted this dress of my choice, so sweet - this will definitely appear in outfit pictures during spring/summer!
//Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...