tiistai 10. joulukuuta 2013

(Nearly) Halfway there

(Please note:text only in Finnish)

Opettajamme muistutteli meitä tänään, tokavikana koulupäivänämme ennen lomia siitä että hei, kaiken tämän työn keskellä muistakaa, että olette jo puolessavälissä koko yliopistouraanne! Niinpä, totta tosiaan. Mihin tämä aika on mennytkään? Juurihan aloitin University undergraduate oppilaana, pienenä tyyppinä täällä isolla campuksella, ja kas kummaa, nyt ollaan jo puolivälissä. Aika on kyllä tosiaan hassu juttu, kuten varmasti olen aiemmin täällä jo tokaissutkin. A decade can just fly by, niinkuin Carrie Bradshaw tokaisi Sinkkuelämää - leffassa. Se on hyvä pitää mielessä! Itseni mielestä joulukuu tuntui ihan uskomattoman kaukaiselta vielä lokakuussa, mutta tässä sitä ollaan, tokan lukuvuoden ekan lukukauden loppumetreillä, ei voi muuta sanoa kuin huh, heijjaa. Saman verran lisää ja me valmistumme - siitä alkaakin sitten meikäläisen työelämä, toivon mukaan muodin parissa. Muuta en toivo - unelmieni ala on tämä, sen kirkkaammin en ole asiasta ollut varma kuin nyt.Tämä koulutus on tähän mennessä ollut laaja. Nyt olen aika valmis kaikkien koulutehtävien kanssa tältä lukukaudelta, joten voisin pähkinänkuoressa kerrata aiheitamme joista pidin eniten tämän menneen 1,5 vuoden (!) ajalta. (vieläkin tuntuu oudolta kirjoittaa mun Englannissa-olostani vuosissa, ihan järjettömältä tuntuu suorastaan, vastahan mä tänne saarivaltioon rantauduin Norwegianin koneella, kauhistuneena mitä tuleman pitää!)

Ekana lukuvuonna teimme visuaalisia esitelmiä, mm. "Introducing the Creative Entrepreneur" jossa opettaja valitsi meille innovatiivisen yrittäjän, jota meidän piti tutkia ja sitten esitellä. Tein timelinen Tavi Gevinsonista - Jenkeissä huippusuosittu teinibloggari, joka seisoo sanojensa takana ja on päässyt jopa pitämään TED puheen ( Technology, Entertainment, Design), johon pääsee vaan harvat ja valitut joilla on jotain todella innovatiivista tai mykistävää sanottavana. Tykkäsin tästä tehtävästä kovasti, varmasti se vaikutti kun on bloggaaja itsekin niin eläytyminen oli helppoa.

Kevätlukukaudella teimme aika paljon kaikkia eri juttuja. En oikein osaa eritellä mikä niistä oli paras, juttuja tehtiin laidasta laitaan. Se oli ehkä vähän hämmentävää - yhteen lukuvuoteen oli laitettu niin paljon kaikkea, niin tuntui, että voi taivas, mitä mä nyt haluun tehdä sitten isona. Oli trendiennakointia, brändäystä, piirtämistä, stailausta. Koska tämä koulutus on kaikkeudessaan minulle hyvin mieluisa, mikään näistä ei tuntunut ns. "väärältä". Sanoisin, että nautin eniten trendiennakointi tehtävästä. Se maailma oli mulle aivan uusi ja ne opintometodit ja resurssit mitä käytettiin tutkimiseen oli aivan huippuja. Trendit ennakoidaan joko puolentoista vuoden tai pari etuajassa. Se tapa miten tämä tehdään, on mun mielestä hyvin kiehtova ja jännittävä alue.


Tänä vuonna ? Syksyllä olemme tehneet paljon enemmän business-orientoitunutta opiskelua. Jos eka vuosi oli luovaa ja hauskaa lämmittelyä, mentiin tänä vuonna totisesti "Down To Business", muuta ei voi sanoa. Työtahti kiristyi, tehtävät vaikeni, deadlinet tulivat äkkiseltään. Jos ennen oli päälle kuukausi aikaa työstää jotain, oli tänä vuonna pahimmillaan vain pari viikkoa (tiedän, työelämässä se tulee olemaan vielä tuplasti vähemmän, joten paras tottua) :) Näiden luovien tehtävien sekaan on tänä vuonna pitänyt lisätä paljon  business-aihetta, mikä tuo lisää haastetta, kun työn on oltava sopivan akateeminen, mutta kumminkin innovatiivinen ja luova. Kaikkiin tehtäviin lähes liittyy aina yksi leikekirja.

Parhaiten kaikista asioista joita teimme tänä vuonna voin sanoa käsi sydämellä että tykkäsin muotisuunnittelusta, eli tästä uusimmasta tehtävästä joka palautetaan perjantaina! En voi uskoa tätä, olen aina vähän salaa ajatellut, etten ainakaan aio suunnitella itse, muiden vaatteiden markkinointi olis enemmän mun heiniä, mutta kuinkas kävikään - nautin aivan suunnattomasti tästä (virtuaalisesta) suunnittelusta nyt kun sen taitaa oikeaoppisesti. Ei koskaan kannata siis sanoa ei koskaan, sillä koskaan ei voi tietää minne tie vie! En voi vielä sataprosenttisesti sanoa mitä tahdon valmistuttuani tehdä, mutta oma vaatemerkki olisi ihan unelmien täyttymys - se on niin luovaa ja tuntuu aivan täysin omalta. En tarkoita sellaista suunnittelua,että itse ompelisin (en oikein osaa!) vaan brändääminen ja vaatteiden suunnittelu virtuaalisesti tai piirtäen voisi olla enemmän lähellä totuutta.

Nyt täytyy painua pehkuihin - hyvää viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...