lauantai 19. lokakuuta 2013

KannanottojaKävin eilen katsastamassa MA Graphic design oppilaiden loppunäyttelyä, jossa näytillä muutaman kaverin töitä. Seassa oli myös interior design ryhmäläisten projekteja ja toinen toistaan innovatiivisempia ideoita. Oikein hämmästyin mitä enemmän etenin näyttelyssä - ihan uskomattoman taitavaa työnnäytettä oppilailta. Se sai jo omat paineet nousemaan omaa lopputyötä varten, joka häämöttää vähän yli vuoden kuluttua - mutta samalla kun paineet nousi, nousi myöskin usko ja ilo siitä onnistumisen tunteesta, se nimittäin virtasi läpi kun näki kaikkien valmistuvien onnen ja helpotuksen tunteen siellä salissa. Hieno työ on valmis ja ei voi olla muuta kuin ylpeä saavutuksestaan - se on ehkä hienoin tunne maailmassa.

Näyttelyssä otettiin graafisen muotoilun kautta kantaa niin dementian ja alzheimerin ennalta-ehkäisyyn positiivisten ja värikkäiden tyynyjen avulla, kehitysmaiden naisten kohteluun ja ylipainoisten ala-arvoiseen syrjintään ja kiusaamiseen. Kaikenkaikkiaan loistavia pointteja ja töitä.

//yesterday i visited the MA Graphic design students final exhibition, where I saw some amazing projects including my friends work. The more i saw, the more the impression was raising - there was some really, really good ideas and projects. The happyness and satisfaction of the graduates floated through me - to be able to be so reliefed and grateful for your own aspiration and final work, and that the project is over, gave me also strength and believe forward to the own graduation.

The projects referenced to subjects such as mental reduce of alzheimer in early stage through happy humour pillows, the treating of women in developing countries and distraction of overweight people. Great, unique and message delievering ideas overall.


Huomasin myös sen että viikonloput kannattaa joskus suosiolla pyhittää pelkästään työskentelylle, sillä silloin siihen on aikaa tuntitolkulla, kun viikkoisin on joko tunteja tai sitten muita juttuja kirjastossa, joita pitää hoidella ettei kuvakirjan liimaamiseen pysty kotona paneutumaan tunneiksi. Nyt on saannut aika paljon aikaiseksi ja tuntuu että kyllä tämä projekti valmiiksi saadaan, harppaus kerrallaan. Tosin,Kiinan busineksesta pikku pränttiä lukeminen vaatii kylläkin jonkin verran keskittymistä!

//I noticed that sometimes it's great to focus one whole weekend on the studies. You have plenty of more time to do it at home, since during weeks there's classes or library work and other things, and on weekends theres hours to do sketchbooks ready. I've got lots done now and i feel more confident on getting the work ready on time! Though reading Chinese business written with a small font requires lots of concentration.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Sun blogi ei ole jostain syysta paivittynyt Blogloviniin huhtikuun jalkeen. Olisiko mahdollista saada toimimaan tama seuraustapa? :)
  Mukavaa uutta viikkoa!
  t. Mari

  VastaaPoista
 2. Moikka!

  Kiitos infosta, siinä toukokuussa blogin vaihdettua alustaa Wordpressistä tänne bloggeriin takas tapahtui jos jonkinmoista häikkää. Yritin aktivoida Bloglovinin nyt uudelleen, joten toivottavasti tulevat postaukset näkyy siellä, seuraan tilannetta! Mukavaa alkavaa viikkoa! Terkuin Nina :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...