Old-time wonderland


Preston tuesday evening sunset

Edinburgh



uuh free Ben&Jerrys from the Core tour bus, new flavour blondie brownie
































Lush Spa. Ihana liike täynnä käsintehtyä kosmetiikkaa. Esittelen kahdet ostokset myöhemmin:)
// Lush Spa with the lovely hand made cosmetics. Will introduce my purchases later on.















Kyllä kannatti taas tehdä reissua, tuossa hieman ekaa osaa mun keskiviikkoiselta Edinburgh-retkeltä!
Edinburgh on kyllä sellainen paikka, että maisemiin tuskin kyllästyy koskaan. Heti kun astut ulos juna-asemarakennuksesta, näet kallionkielekkeitä, tuhansia vuosia vanhoja, joiden reunoja koristaa vanhanajan kivilinnarakennukset. Ja niitä on pitkiä rivejä. Lähtöpäivän aamuna vähän emmin kokonaan lähtöä, sillä kasin jälkeen herättyäni näin harmautta ja melko reipasta vesisadetta. Luin jostain, että Edinburghissa pätee sääntö; If you dislike the weather, wait for 20 minutes" ja täytyy kyllä sanoa että paikkansa piti. Päivän aikana siellä satoi 4 kertaa ja paistoi saman mokoman.. :D

Onneksi siis ajatukset reissun väliin jättämisestä saivat lopulta kyytiä. Ehkä empimisen osasyynä oli myös se kun olin lähdössä yksin, jotenkin ehkä jännitti tai tuntui oudolta,kun olen tottunut tekemään näitä saittari retkiä aina porukalla tai kaverin kanssa. Mutta nyt jälkeenpäin olen niin onnellinen että lähdin, yksi uusi ikimuistoinen päivä plakkarissa. Jos joku siellä miettii kahdesti lähteäkö reissulle johonkin tuntemattomaan yksin, vaiko jättää väliin, niin sanoisin että lähde, suosittelen lämpimästi. Todennäköisesti et tule katumaan sitä jälkeenpäin. Se sekä rikastuttaa että kasvattaa luonnetta päästä tutuista ympäristöistä muualle.

En ole kovin suunnitelmallinen ihminen eli en laadi koskaan ennakkoon mitään niin sanottuna päiväohjelma aikataulua. Nytkin menin sinne minne jalat näytti. Eka ajattelin ettei se ole hyvä idea, sillä mistä sitä tietää minne tulee hortoiltua. No, turha huoli sillä pian löysin itseni Edinburghin upeasta vanhasta kaupungista jonka promenaadi vilisi porukkaa. Nappasin Starbucks kahvin ja ihmettelin sitä väenpaljoutta. Edinburgh on tietynlainen turistirysä voisi sanoa. Kaikki historia ja vanhanajan charmi friikit kokoontuvat samaan kaupunkiin. Yhdysvalloistakin asti.

//I was so happy in my day visit to Edinburgh. It is a wonderland and you certainly never get bored in the skottish views, they are always stunning. I like old-time charm that's why this was a perfect destination. First I thought i don't know if I go at all, since it was raining loads in the morning when i was about to leave Preston, but then i remembered the sentence " If you don't like the weather in Edinburgh, wait for 20 minutes" and it was so true as it can be. I didn't use a tourist map the whole day, just went where I felt was right. And it turned out to be a good solution.

skottimusaa tuutin täydeltä



sotilas/armeija miekkoset ovat yleinen näky Skotlannissa






Matkani jatkui Edinburghin linnalle. Edinburgh castle onkin suurimpia nähtävyyksiä siellä. Matkalla mäelle (varoitan tai huomioin kaikille jos suunnitelmissasi on matka sinne, koko kaupunki ja nähtävyydet ovat lievää tai/ja rankkaa yläjuoksua eli yleiskuntoa reissu myöskin edistää) kuuntelin skotti- soittimien hulinaa, rakastan sitä ääntä, se tosiaan muistuttaa sinua siitä että siellä ollaan. 
En mennyt linnaan sisälle, sen näki oikein oivasti myös ulkopuolelta. Jossa seisokin porukkaa ja seurueita kuin meren mutaa ja halusi kuvia alueesta.


//My journey continued to Edinburgh castle, which is the biggest attractments there. I was listening to the skottish music on my way up the hill, and the sound of it is so amazing. I didn't go inside the castle, but i got lots of pictures from outside as well. There where so many tourist's from all over the world.









Katedraali vanhan kaupungin sydämessä. Ihanan rauhallinen ja harmooninen paikka:)
//the cathedral in the heart of the old town, so peaceful:)









Nyt joutuu hieman karsii postausta; patikointivuoren otokset ja ZOO luvassa seuraavaksi!
Stay on track :) / Nina
Ps. Panostan blogissa näkyviin kuviin jotta ne viihdyttäisivät täysillä lukijoita. Niissä on kaikissa Copyright - ethän lainaa ilman lupaa:)

//I have to cut down this post anyway otherwise it's gonna be too long :) Next up some hiking and Zoo images, stay on track:) 
Note; I work hard to make images to the blog you readers will enjoy fully. So please ask me first before you copy:)

Kommentit