A day visit booked









Kuvat / Pictures: Weheartit & Google

Tuossa muutama päivä sitten kertoilinkin, että tämä viikko on loma/vapariviikko ja ettei oikeastaan ole menoja - kunnes nyt, kun järjestin itselleni menoa, nimittäin päiväreissu Edinburghiin koittaisi reissaajaa huomenissa!

Tämä ei ollut täysin extempore tempaus, sillä olin kyllä jo viikkoja miettinyt että nyt olisi just eikä melkein sopivasti aikaa käydä jossakin. Ja vielä ensi viikkonakin, silloin tulee siskot ja äiti, eli ehdottomasti teemme paljon round trips silloinkin. Sen jälkeen alkaa kesätyöt ja palaan Porvooseen, on niin mukava ajatella että vain kahden viikon kuluttua olen takaisin koti-konnuilla :)

Mutta, takaisin siihen huomisen reissuun. Sain aika edullisesti junaliput hankittua, maksoivat £25 pyöreesti mennen tullen, eli kannattaa olla opiskelijakortti, olisin taatusti saannut maksaa vielä tuplasti enemmän ilman. 

Mitä tehdä Edinburghissa päivän aikana? Olen itsekin ihan täysin ensikertalais-turisti, olen vain silloin viime vuonna käynyt Glasgowissa ja Invernessissä, jos kiinnostaa katsella reissukuvia niitä löytyy rutkasti blogin yläpalkin "Photography" sivun alta. Voin sanoa että rakastuin kyllä Skotlantiin itsessään silloin ja päätin, että on pakko päästä takaisin niihin huimiin vanhanajan historiallisiin maisemiin. Paikka oikein huokuu sellaista mystisyyttä ja tarinaa, se on niinkuin "storytelling".

 Mutta siis: jos joku teistä lukijoista on käväissyt, otan mielelläni vinkkejä vastaan what to explore! Olen kylläkin tehnyt jo pientä taustatutkimusta potentiaalisista nähtävyyksistä, ainakin linnoja siellä on yllin kyllin eli foto-reissuhan tämä tulee olemaan, tykkään valokuvata joten sitä siellä saa ainakin harrastaa.  Sitten lisäksi, huomasin onnekseni seuraavanlaista:



Siis se oireilu minkä koin noita katsoessani....en voi vieläkään kunnolla katsella tuota ylläolevaa koala karhua!!! Rakastan tuota eläintä niin paljon, ja huomasin siis että Edinburghissa on Zoo, eikä mikään pieni sellainen, pingviinejä ja kaikkea siellä on. Joten siinä olisi yksi tapa saada ainakin monta tuntia kulumaan:) katselin videonkin, herravarjele miten söpö..



Ja sitten mitäs muuta, eläintarhassa on myöskin pandoja, jäin vähän katselee panda videoita, nämä kyseiset eivät ole Edinburghista mutta kannattaa katsoa niin saa söpö overdosen ainakin:) esiintymisvuorossa liuku pandat:



Nyt meni vähän aiheesta, noita on vaan niin kiva katsella:) I love Zoo's! Edinburghin Zoo on suunnilleen vartin ajomatkan päässä pääjuna-asemalta, eli ei mikään mahdoton idea lainkaan suunnata sinne vaikka bussilla katselee animals :) En ole tänä kevätlukukautena käynyt muualla kuin Lontoossa ja Manussa, eli on tietty jännittävä lähteä matkaan, tällä kertaa vielä ihan yksikseni, tykkään välillä matkustaa siten :)

//i booked on monday a day visit to Edinburgh and it is up tomorrow! I'm exited to go to the city of old time charm and castles. I've been to Glasgow and Inverness in Skotland last term, and the views where amazing and i fell in love with the place, so I thought now this week is the perfect time to just pic an empty slot and travel to Scotland again. Next week is also going to be about England round tripping, since my mother and sister's are coming to visit. We are going to be in Manchester so from monday on i'm going to live there.

What to do in Edinburgh for a day? There's lots to do, for sure, already exploring the views and everything beautiful is an experience itself. And of course there's the well-known Edinburgh Zoo to explore, so much to see and do! It is located about a 15 minute drive away from the central train station. I was watching those cute animal videos above - just love pandas and koala bears.

//Nina

Kommentit