Hiuslakaton kuuri & ravintoasiaa

Tässä viikon lähenetessä loppuaan olen huomannut erään seikan, ja sen syyn selvittämiseen menikin vähän aikaa, kunnes ymmärsin mistä on kyse. Seikka on nimeltään silkkisen tuntuiset hiukset. Ne on jotenkin ollut paljon helpommin kammattavat ja terveemmän/pehmeämmän näköiset ja tuntuiset tässä lähiaikoina.

No, syyhän on se etten ole suihkuttanut niihin alkuunkaan hiuslakkaa nyt viikon ajan; tasan viikko sitten nimittäin Ryanairin turvatarkastuksen kireä heppu heivasi putelin menemään (yli 10ml not allowed,ja arvaa vain muistinko pakatessa sen seikan!!) eli sinne männ Toni&Guy kuivashampootkin (mutta onneksi, voi onneksi ei akkaa heivattu menemään: ELI elämä jatkuu, eihän kenenkään elämä roiku hiuslakkapullossa eihän)

Noniin, se siitä, takaisin aiheeseen. Elikkä en ole ostanut tilalle uutta hiuslakkaa (mun tärkeimpiin hiustenhoitotuotteisiin on kuulunut se riivattu lakka eli ihmettelen suuresti miten olen selvinnyt viikon läpi)

/ On the pass week i have noticed a difference in my hair: it feels much more silky and healthy than before. The reason is that i haven't used hairspray at all now in over a week, since they threw it away on the airport last friday when i had over 10ml with me. So, i was too lazy to go and buy a new one, and the solution was a much silkier hair after only one week trial.

Nyt viikon lakattoman kuurin jälkeen jota olen tahattomasti testannut, pakko sanoa että hienosti tepsii! Muutosta kyllä havaittavissa,selkeesti on silkkisemmät hiukset (paitsi että latvat kaipais pikaisesti kampaajan saksittelua).Huomasin että loppupeleis se taitaakin olla se liian vahva hiuslakka omalle hiustyypille joka on kutrien pahin kuivattaja-vihollinen, eikä suinkaan sää tai muut tekijät. Sanotaanko näin, että tämä lakaton kuuri tekee hiuksille saman kuin meikitön kuuri tekee kasvoille.

Periaatteessa jos on pitkät hiukset (miksei lyhkäsilläkin) niin suosittelen ihan säännöllisesti kokeilemaan näitä lakattomia jaksoja, toki kun juhliin menee jos kihartaa ja noin on pakko käyttää, mutta jos vain suinkin mahdollista, kokeile selvitä ilman lakkapulloa viikon, heivaa se vaikka kaapin perukoille piiloon. Mulla se on aina ollut niin käden ulottuvilla että siihen on päivittäin lähes tahtomattaan tarttunut - nyt olen ollut niin laiska etten ole ostanut uutta sen helkkariin heivatun tilalle. Ja tässä lopputulos, tosi jees! Monilla herää varmaan tässä vaiheessa kysymys: miten ihmeessä hiukset nyt saa kuriin sitten jos ei ole sitä lakkaa? No, vastaus on: nuttura! Se pelastaa aika hyvin, voin tähän postauksen loppuun laittaa pari kuvaa ihan edustuskelpoisesta nutturasta jonka saa loihdittua ilman lakkaa.

/i recommend warmly to try a short period without the spray if you manage (i know, can be hard if it is a obsession for you too like it is to me), but it's really worth a shot,already one week can do miracles,especially now in the cold weather when the hair is getting even more dry.

Yritin löytää kuvan joka näyttäisi mahdollisimman selkeesti muutoksen, tässä käytin aika paljon lakkaa ja hiukset näyttivät kovemmilta:

/tried to find a picture before this trial, which would show the stiffness of the hair a bit:



Koko aiheesta tulikin mieleen, että näin synkkänä ja pimeänä vuodenaikana tulee taas ajankohtaiseksi ravintolisät. Olen huomannut, että syksyllä aina tahtoo hieman tippua erikoisen paljon tukkaa (sitä löytyy harjasta,lattialta...everywhere).

Kokosin tähän kollaasiin muutamia Yliopiston Apteekin sivulta löytämiäni tuotteita, jotka voisivat olla avuksi hiusten ravitsemiseen ja kosteuden ylläpitämiseen näin talvi-aikaan.

/ Now when it gets dark you should in general care about the vitamins. Here's a collage about some health-products, from a finnish pharmacy so im afraid they are only aviable there, so the descriptions only in finnish..



Yllä vas. : Aco hoitoaine, ei sisällä sulfaatteja eli on hiuksille pitä parhain kaveri. Mieto ja hoitava koostumus auringonkukka ja jojobaöljyllä.

Yllä oik. : Kapseleita ei ole koskaan tullut testattua, varmasti tepsii hyvin hiusten ja kynsienkasvun edellyttäjänä. Ne ovat aika huiman hintaisia, joka on opiskelijalle pieni este...tässä Active Beauty - sarjan Hair&Nails. Nämä sisältävät jopa 10-20 mg sinkkiä, mikä on kiva kuulla sillä juuri ostin sinkkiporetabletteja ja niitäkin jonkin aikaa käyttäneenä huomaa kynsienkasvun nopeutuvan - eli kasvua voi edistää ihan tavallistenkin ravintolisien voimalla.

Alla : Hajusteeton ja silikoniton Favora firm & flexible - hiuskiinne. Olen kokeillut jos jonkinmoista hiuslakkaa vuosien varrella, enemmän tai vähemmän hiusta kuluttavaa, tässä voisi olla final solution.

Sivulla: Elivo vahva monivitamiinivalmiste. Yksi kapseli sisältää jopa 17 eri vitamiinia ja turvaa täten päivittäisen vitamiinitarpeesi. Täydellinen puteli pimeään vuodenaikaan!

Tänään lauantaina oli hieman aikaa käydä kaupungilla pyrähtää koulutöiden jälkeen, olin ostamassa alunperin hieman DIY rekvisiittaa (more later), ja kurvasin sitten siinä samaan syssyyn tutun ja turvallisen Boots-terveystavaratalon kautta nämä vähemmän hiuksia rasittavat tuotteet mielessäin, ja mukaan tarttui seuraavaa:

/Today i had time to take a quick round in the city-center, was buing some DIY stuff and went to Boots as well, bought this stuff:







-Boots ultra firm hairspray, hajusteeton ja hellävarainen ilman ylmääräistä tököttiä, nyt pitäis tukka kestää vähän suihkuttelua.

- Naked Care - 97% natural gentle hoitoaine - ei sulfaatteja, ei silikonia, hajusteeton. En ole oikeastaan koskaan kuulunut niihin jotka lukee pakkausten tuoteselosteet - tänään olin nenä kiinni putelissa ja zoomasin läpi jokaisen kohdan.. :D Tulee jotenki parempi fiilis ostaa sellaista josta tietää ettei hius kärsi.

// Boots Ultra firm hairspray, super-gentle and parfume free. Also Naked Care- 97% natural gentle conditioner, without sulfates, silicon and parfume free. I have never watched product's ingredients - today i read every single detail in the store:D its more fun to shop so your hair doesn't suffer about the product.

Tässä vielä sitä nutturaa, jota olen aika-ajoin laittanut:


Aika simppeli, hainhampaalla takaosassa kiinnitettynä ja pinnien avulla työstäen sen saa pysymään paikoillaan. Kiinnitän sen yleensä ihan tuonne takaraivon yläosaan, niin näyttää sitten täyteläisemmältä.

/there's a simple hair look i been using recently. Very simple doughnut style hair, i put it on the top of my head to make it look thicker. I bend it with pins.

+ Jokaisen bloggarin unelmalahja for X-mas





Ruotsalainen huippubloggari Tyra Sjöstedt on päästänyt juuri sopivasti ennen jouluaikaa kirjajulkaisun Från blogg till Bussiness, joka käsittelee hänen tietään 0 lukijasta 500 000 lukijaan. Kirja on kirjoitettu tosi rehellisesti ja syvällisesti - varmasti täydellinen opus jokaiselle bloggaavalle joka vaiheessa uraa- alkutaipaleella oleville ja kokeneille. (ei tää mikään vinkki-vinkki ole.....suinkaan ;D)

/ A christmas gift that every blogger dream about..Swedish top blogger Tyra Sjöstedt has released a book just before x-mas, that tells the story about how to make a blog to a bussiness - from her zero readers to 500 000. The book is been written in a very honest and passionate way.

Have a nice saturdayevening and beginning of december! Some music for today:



click picture to enter video!//Nina

 

Kommentit