Greetings from Preston,UK

Well, hello there from here!!

Täällä ollaan nyt asettauduttu taloksi ja nettikin alkoi toimimaan kuin ihmeen kaupalla, tuossa jo tovin sitä räpläsin.. täytyy tosin käydä vaihtaa yhteys yliopiston omaan ilmaiseen wirelessiin, sillä nykyisellä menolla se saattaa tulla kalliiksi.
Jeps, nyt koitan saada matkaväsyn läpi jotain luettavaa tekstiä aikaiseksi :)

Tässä ollaan vieläkin hieman ymällään kun uusia juttuja tapahtuu tuon tuosta, tänään tosiaan eka koulupäivä kurssiin tutustumisen merkeissä ja round-tourilla koulun rakennuksien ympäri, tosi kivalta paikalta vaikuttaa ja tosi outoa tulla tällaiseen mestaan missä vilisee opiskelijoita.. (meitä on täällä 35.000) ja sen kyllä huomaa katukuvassa.. :D

Eilinen reissaaminen oli rankkaa mutta lopulta palkitsevaa, vaikka vielä tänä iltana painaa ihan suunnaton väsy silmiä ja kroppaa; Lontoossa tosiaan tuli pyörittyä sunnuntaina Undergroundilla paikasta A paikkaan B, onneks sain hyvät reittiohjeet todella ystävälliseltä britiltä Victorian juna - asemalla ( täällä ollaan yltiö-ystävällisiä) esimerkkinä: Undergroundille seuraavaksi lähdettyäni kapsäkkien kanssa tuli vastaan portaat, ei siis liukuvat sellaiset joten jäin siihe matkalaukkujen kanssa (25kg) miettimään että "how the hell do i do this?" ja räpläsin sipsipussia siinä nii mukava britti tulee heti " you need a hand with this?" ja ennenkuin oikeastaan ehdinkään vastaamaan jätkä vie jo kovaa vauhtia alas bagaasia :'D Vähän hän kyllä kyseli, että "Wow what do you have here" ja sanoin vain että lots of stones, probably.... :D (huoh naiset jotka ei osaa pakata fiksusti..)

Ja viimeksi tänään, kun kävin ostaa baked potatoe nii tarjoilijan kanssa siinä rupattelimme niitä näitä, ja ulkona oli alkanut satamaan niin lähtiessäni hän kysyi "do you have a umbrella? i give you a umbrella, you can bring it back tomorrow" ja lähti sitte hakemaan sieltä ravintolastaan sateenvarjoa, ihan vaan etten vahingossa kastuisi on my way home:D

Että sellaista mukavaa, muuten Prestonista, tämä on tosi elävä kaupunki vaikka onkin pieni, kaduilla vilisee ihmisiä ihan kuin suurkaupungissa melkein.. täällä on kaksi pääkatua josta löytyy ihan kaikkea mitä ihminen periaattees voi toivoa... lue: Starbucks, Mc Donald's, edullisia vaate - ja meikkiliikkeitä, sekä TOPSHOP :) Muuten en ole vielä sen enempää ehtinyt päivässä tutustua; paitsi yksi jonka oon huomannut on hintataso joka on edullinen, olen aina antamassa seteleitä mut kaikki maksaa jonku 1£, 2£ tai 3£ eli ei paljo mitää.. tai no, kaikella tarkoitan ruokaa ja päivittäistavaraa sekä take away safkaa muun muassa:> (ei kaljakaan paljon maksa ruokakaupassa-hehe)


Fashion Entrepreneurship - kurssillamme opiskelee mun lisäksi 6 muuta eli ollaan aika pieni porukka mutta opiskelu on sitten intensiivisempää:)

Kivat opiskelutilat ja School of Art, Design and Preformance on todella tyylikäs, aulasta löytyy opiskelijoiden työnäytteitä taiteesta & muodista vuosien varrelta. Meidän kurssi on ollut vasta 3 vuotta mukana opinto-vaihtoehtona, eli suht. uudesta koulutusohjelmasta on kyse :) Vaikuttaa kumminkin tosi,tosi mielenkiintoiselta, opiskeluiden aikana tehdään workshopeja, ja paljon Studio Sessions eli työskentelyä koulun studiossa itsenäisesti.

Anyway, niille jotka ovat kiinnostuneita siitä mitä täällä opin, tässä meidän
kolme tämän semesterin, lukukauden jouluun saakka, kurssia:
1. Global Contextual Studies
2. Personal & Professional Development planning
3. New Venture Creation

Voin kertoa noista lisää sitten kun pääsemme opiskeluun enemmän kiinni!Nyt käynnissä Induction Week jolloin tutustumme toisiimme ja kampukseen erilaisten ohjelmien/tapahtumien merkeissä:)

Nyt jollei aikaa kuluisi niin paljon, näytän vielä vähän kuvia reissun päältä, ja toivottavasti kohta pääsee taas päivittelemään kuulumisia :)



Apartment/room , still a bit messy, tavarat räjähtänyt ylt'ympäriinsä kunnes saa ordninkia taloon!

First Starbucks coffee in my life, delicious (and big) Caramel Mocca


 Preston city- small and charmy! Hyvin brittiläinen ja mukava tunnelma:>
This is where i live!
Victoria -kampukselle missä suurin osa tunneistamme on sijaitsee mukavan minuutin kävelymatkan säteellä :)

Tuli mieleen vielä tuosta ratti on the other- side trafiikista mikä täällä pätee; kyllä sitä vähän nolona oli kun eilen sain kyydin kämpille ja menin tuttuun tapaan seisomaan apukuskin paikalle odottaen autoon pääsyä... kuski sanoi "yes you can drive if you like" :) hohhoijaa, kyl on viel vähän oppimista, toi on ehkä se pahin mis erehtyy :'D

Ja lisäksi jos joku on tulossa britteihin asumaan, adapterit täytyy ostaa kaikkiin sähkölaitteisiin, täällä on erilaiset plug - in systeemit 8)

So long!
//Nina

Kommentit