Bistro Sinne, Porvoo

Viime perjantaina toivotimme viikonlopun tervetulleeksi maukkaalla lounaalla yhdessä Porvoon tämän hetken suosituimmassa ravintolassa, Bistro Sinnessä.

Sinne sijaitsee Taidetehtaalla ja aukesi jo toukokuussa, ja oli ensimmäisiä paikkoja Taidetehtaalla. Sinne sai vähän aikaa sitten Helsingin Sanomissa maineikkaat arvostelut, eikä mikään ihme: ravintolan ruoka on todella maukasta, valmistettu parhaista raaka-aineista joista suurin osa paikallisia, ja jokainen ateria on elämys.

Lounas koostui alkuruoasta: lohta kahdella tapaa, pääruoka: ahven ja selleri-risotto sekä jälkkäriksi pannacotta. Ruokiin oli valittavana myös toinen vaihtoehto, esim. alkuruoaksi oli myös keitto - vaihtoehto sekä pääruoaksi liha-variantti. Ellet ole käynyt testaamassa Sinneä, kannattaa ehdottomasti, tämä on hienompi vaihtoehto kiireettömään Fine Dining - ruokailuun, joko lounaalla tai illallisella. Seuraavaksi täytyy testata brunssia, jota tarjoillaan viikottain sunnuntaisin kello 12-17.
 lohta kahdella tapaa
 Toinen vaihtoehto alkuruoista: Kanttarellikeitto







 Main dish: Ahventa,kurkkua ja selleri - risottoa
 Jälkkäri : mustikka - pannacotta vaniljajädellä
 Herb garden, yrtit joita käytetään ruoanvalmistukseen ovat persoonallisesti osa Sinnen seinäsisustusta!
Vaalea puu on pääaiheena Sinnen miljöössä. Istua voi myös halutessaan "puunrungoilla/pölkyillä", mikä on ravintolan toinen persoonallinen yksityiskohta.

Ravintolan sisustusmaailmassa puu-designia on käytetty lampuissakin.
 Pieni herkkupuoti ravintolan yhteydessä myy paikallisia herkkuja kuten hunajaa, snackseja ja mehuja.


Sinne, Läntinen Aleksanterinkatu 1, Porvoo. nettiosoitteeseen tästä
PS. Pöytävarauksia voit tehdä myös kätevästi netin kautta.

Perjantai jatkui Porvoo - rundilla Apoteekissa sekä parhaimmalla oluella ikinä, Stallhagen paikassa Porvoon Paahtimo. Paahtimosta löytyy ainakin President Pils - Stallhagenia sekä honungöl.

Tähän lasiin ja näkyyn ei voi kyllästyä koskaan! Aina yhtä hyvää.

Tänään kokkailut jatkuivat kotona vaihteeksi, kokkaaminen on piristävää vaihtelua kun sille päälle sattuu. Varsinkin kesällä on kiva paistella pannulla kasviksia kun kaikki on niin tuoretta.

Tein kevyttä ja nopeaa kenttälounasta, johon kuului:
- Uudet perunat
- Paistettu maissi, ja herkkusieni/pekonikääryleet
- Mozzarella - palloja
- Apetina fetajuustoa
- Kylmäsavulohta



+ Eetu - koirammekin on tunnetusti hyvän ruoan ystävä!
Tässä kerjuu - vuorossa on makkara-annos, joka onkin all time favourite.

//Nina

Kommentit